Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

‘ΚΡΕΠΕΣ ΓΛΥΚΕΣ Η ΑΛΜΥΡΕΣ’


ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ;
1 ½ κούπα κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια ζάχαρη
3 αβγά
2 κουταλάκια κονιάκ
1 ½ κούπα γάλα
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ;
σε μπώλ βάλτε το αλεύρι
ρίξτε τη ζάχαρη και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα
προσθέστε το κονιάκ και το γάλα
χτυπήστε με το μίξερ να γίνει πηχτός,λείος χυλός
      βάζετε και το βούτυρο
σκεπάστε και αφήστε το χυλό στο ψυγείο για μία ώρα
ζεστάνετε τον πάτο αντικολλητικού τηγανιού,χωρίς καμια λιπαρή ουσία
με κουτάλα βάζετε από το χυλό να καλυφθεί η επιιφάνεια του τηγανιού
γυρίστε την κρέπα από την άλλη
βάλτε τες την μία πάνω στην άλλη και σκεπάστε με μεμβράνη
διατηρείστε τες στο ψυγείο ή φτιάξτε εκείνη την ώρα τις κρέπες
γεμίζονται με μερέντα,μπανάνα,ξηρούς καρπούς,μαρμελάδα,ινδοκάρυδο,τρούφα
γίνονται και αλμυρές αν τις γεμίσετε με ζαμπόν,τυπί,μανιτάρια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου